Voorlopige aanslag

Voorlopige aanslag

Veel van onze zakelijke klanten betalen hun inkomstenbelasting van het lopende jaar door middel van een voorlopige aanslag.

De Belastingdienst baseert een voorlopige aanslag (VA) altijd op gegevens uit het verleden, meestal van het een na laatste belastingjaar. Voor de VA 2016 is over het algemeen 2014 als basis genomen. Daardoor kan het voorkomen dat de vastgestelde VA niet meer strookt met de feiten van het lopende jaar. Het is dan ook mogelijk om de VA gedurende het jaar aan te passen.

Wij adviseren om dat in ieder geval te doen wanneer de inkomsten in 2016 behoorlijk zijn gestegen/gaan stijgen t.o.v. de vorige jaren. In verband met de hoogte van de heffingsrente kan dit een extra voordeel opleveren.

Mocht je het idee hebben dat wij ook eens jouw voorlopige aanslag onder de loep moeten nemen, mail ons dan gerust. In de perioden augustus en september kijken we dan samen naar de mogelijkheden.

Cijfermensen voor ondernemers
Skagerrak 2
9723 JR GRONINGEN
telefoon: 050-211 26 54