Nieuw btw-identificatienummer

Nieuw btw-identificatienummer

Vanaf vandaag stuurt de Belastingdienst eenmanszaken het nieuwe btw-identificatienummer (het btw-id) toe, dat vanaf 1 januari 2020 geldig is. Het is een persoonlijk, uniek nummer dat net als het huidige nummer bestaat uit: NL – negen cijfers – B – twee cijfers. Dit nummer vervangt het bestaande id-nummer, maar dan zonder dat daarin het burgerservicenummer (BSN) is verwerkt. Daardoor is het id-nummer minder gevoelig voor identiteitsfraude. Het nieuwe id-nummer moet je volgend jaar gebruiken voor al je contacten met klanten en leveranciers. Zorg dat je je facturen, website en andere communicatiemiddelen tijdig aanpast, zodat je vanaf 1 januari a.s. het nieuwe btw-id kunt gebruiken. Ben je klant bij Walhout & Hoiting, geef het nieuwe id-nummer dan aan ons door zodat wij dit kunnen aanpassen in onze software en administratie.

Cijfermensen voor ondernemers
Skagerrak 2
9723 JR GRONINGEN
telefoon: 050-211 26 54